Сидеров и Чуколов нахлуха в НАТФИЗ

Сидеров и Чуколов нахлуха в НАТФИЗ
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предизвика отново полицейско разследване с обвинения за наркоразпространение в центъра на София. Тази вечер той нахлу заедно с депутата Десислав Чуколов и още десетина души в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Инцидентът е станал около 20:10 ч., разказа пред камерите очевидец на акцията. Сидеров заедно със съпартийците си, сред които 5-6 високи и яки момчета, са нахлули в сградата, изблъсквайки портиера. Групата се качила на втория етаж, където е имало учебни занятия.

„Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа професор Халачев.

На място е пристигнала полиция. Студентите са дали показания.

„Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава“, каза професор Халачев.

На място е пристигнал председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и други хора от гилдията, за да подкрепят колегите си, съобщи БНТ.

НАТФИЗ не е бил последната спирка от "обиколката" на Волен Сидеров в столицата. Групата му се отправила към известна дискотека в района на университета в центъра, където по информация на Дарик е имало проблем с охранителите на заведението.

Това е пореден случай на среднощен скандал с участието на депутата. Преди две седмици той предизвика полицейска проверка на клек-шоп до входа на НАТФИЗ, защото получил сигнал, че там се продавали нелегално наркотици. Последваха обвинения за продажба на контрабандни стоки и за липса на разрешение за денонощна работа.

След първия инцидент на 10 октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов заради грубо хулиганство и леки телесни повреди на двама полицаи. Парламентът ще се занимае с това след изборите в неделя.

 

 

 

 

#Волен Сидеров #Десислав Чуколов #НАТФИЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »