Милиардерът Уорън Бъфет болен от рак

Милиардерът Уорън Бъфет болен от рак
През 2008 г. Уорън Бъфет оглави списъка на сп. „Форбс“ на най-богатите хора в света, а в момента е на трето място с лично състояние от 44 милиарда долара. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Известният американски бизнесмен и милиардер Уорън Бъфет бе диагностициран с рак на простатата при рутинен преглед, предадоха световните агенции.

В изявление за акционерите на ръководения от него инвестиционен холдинг „Бъркшир Хатауей“ (Berkshire Hathaway) 81-годишният Бъфет подчертава, че болестта му е в начален стадий.

„Добрата новина е, че според лекарите болестта не застрашава живота ми и дори няма да влоши съществено здравето ми. Проведените медицински анализи сочат, че ракът не е обхванал други органи“, се казва в изявлението на Бъфет.

„С лекарите ми се договорихме за двумесечно лечение с ежедневни радиационни облъчвания, което ще започне в средата на юли. Това ще ограничи пътуванията ми през този период, но останалите ми ежедневни навици с нищо няма да се променят. Чувствам се добре, сякаш съм в отлично здраве, а енергията ми е стопроцентова“, уверява мултимилиардерът, цитиран от БТА.

През 2008 г. Уорън Бъфет оглави списъка на сп. „Форбс“ на най-богатите хора в света, а в момента е на трето място с лично състояние от 44 милиарда долара, припомня Дарик.

На негово име е кръстено подкрепеното от него „правило Бъфет", което президентът Барак Обама защитава от септември 2011 г. То изисква най-малко 30 процента данъчно облагане на хората с годишен доход над един милион долара.

#президент #Барак Обама #Форбс #Berkshire Hathaway #рак #Уорън Бъфет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници