Борисов иска всички от коалицията да се представят добре на изборите

Борисов иска всички от коалицията да се представят добре на изборите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На очакването, че няма да са честни тези избори искам да кажа, че ние пари за избори, даже и за телевизиите сега не даваме. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

''На нас такива гласове не ни трябват,'' увери той. ''Аз подкрепям Реал Мадрид. Може да подкрепяш когото си искаш. Всеки от нас може да каже „Аз подкрепям някого”.

За изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан за това, че България не е само на жълтите павета, а и в малките селища, Борисов заяви, че „в нашия мандат ние сме направили за родопските села, за смесените райони повече отколкото за последните 25 години. Така че Местан към мен не може да направи този упрек.

''Изборите са състезание – да покаже кой кой е и колко е силен. Аз внимателно го чета него, защото той е от хората, който не хвърля просто така думите. Той дава заявка, че ако се представят добре, ще атакуват правителството. В нашето представяне с РБ няма разбиране кой колко добре ще се представи в сравнение с другия”. Според Борисов при едни нови предсрочни избори могат да правят заявка за това кой ще управлява.

''Искам цялата коалиция да се представи добре и да не се позволи на ДПС да поискат да влязат във властта. Местните избори винаги са повличали крак – ако се представиш добре, значи ще управляваш. От тези избори ще се прецени колко сме силни.''

„От една страна за Цветан Василев – много хора ме упрекват, че по времето на ГЕРБ банката се разраства. Много пъти съм казвал, че ако не бяхме я подкрепяли, това щеше да се случи. Когато портфейлът вече е клатещ се – даже когато Симеон Дянков каза, че на една друга банка правителството е помогнало, щяха да го съдят. Той увери, че подобни неща се правят в цяла Европа. Орешарски и Чобанов трябва да понесат отговорност за това, което направиха. Горанов е добър финансов министър и няма никакви обвързаности”, каза още премиерът.

„На Росен съм му казал, че в парламента има наш кандидат за този пост е Бакалов”, увери Борисов за поста за шеф на служба Военна информация, заради която президентът наложи вето на закона. „Има един депутат адмирал, които всички си го харесват, той не е по-лош от Бакалов. Но така, както го направиха, ме ядосаха и аз казах на президента да го върне”, каза Борисов. Той обясни, че премиерът може да бъде заобиколен с промени в закона. Пламен Милушев от Варна е другият човек, призна Борисов.

''За купуване на гласове трябва да бъдат задържани над 1000 души, обяви премиерът. Ще гарантираме чисти избори, подчерта той. Вчера ми докладваха наблюдаващи прокурори. От 6 часа тази сутрин започна акция срещу каналджии за купуването на гласове. Ще гарантираме чисти избори. Би трябвало вече да са ги задържали. За бежанския натиск Борисов заяви, че „на базата на Европа всички казват, че България пази границата най-добре”.

На въпрос дали е пуснал руски самолет да прелети над България, както уверяваше по-рано, Борисов заяви „ не е прелитал, как ще е прелитал. Просто те заявяват.”, На въпрос защо е казал, че го е пуснал, той отвърна „защото просто до последно щеше да прелети. Цяла нощ, до 2 часа, не си спомням вече, Ненчев и щабът треперехме, а по дипломатичен път им казахме „ недейте правете, не ни провокирайте, защото трябва да ви свалим. На Шабла ракетните ни войски са най-добрите и те прекрасно знаят с какво разполагаме”, каза премиерът. За изказването на руския външен министър Лавров Борисов заяви – „важно ми е, че не само ме четат, а и ме коментират”. „Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си” - така коментира Борисов отношенията на България с Русия и САЩ. „Когато американските централи са подписали договори, които не могат да ни балансират енергията, аз не им го спестявам на американските другари. Когато руските другари ни дават най-скъп газ, или достатъчно скъп газ за братски народ, аз не им го спестявам. Когато един проект като Бургас Алексондропулос е опасен за екологията на България, аз го спирам”, заяви министър-председателят. В крайна сметка той обобщи, че „България е в Европа и ние сме с европейците” .

 

#Бойко Борисов #коалиция #ДПС #власт #Ненчев #Русия #България #САЩ #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници