Полицията инструктира ловците да не уцелят имигранти

Полицията инструктира ловците да не уцелят имигранти
A A+ A++ A

Полицията е инструктирала ловците го границата с Турция да бъдат особено внимателни да не прострелят имигранти, навлизащи в страната по пътя си към Западна Европа, съобщиха от Ловния съюз в страната.

„Ловците в региона на Бургас бяха предупредени да бъдат особено внимателни заради възможността да попаднат на нелегални имигранти по време на излизанията си“, каза ръководителят на съюза Васил Василев. Той допълни също, че „на ловците им е било припомнено, че не трябва да стрелят по неясни цели или по посока на шумове, чути в горите, защото това могат да бъдат хора“.

Ако ловците установят каквото и да е било човешко присъствие, те трябва незабавно да спрат дейността си и да се обадят в полицията.

Миналата събота група от 19 ловци са задържали близо 50 имигранти край граничното село Евренозово и са ги предали на властите, припомни Василев.

През последните месеци в региона около Бургас се регистрира увеличение на броя на имигрантите, идващи от Турция. Ловци и пастири от региона са споделили пред местни медии, че често попадат на останки от лагери на имигранти в горите.

#ловци #имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници