Дадоха на съд трафикант на бежанци, предложил подкуп на полицай

Дадоха на съд трафикант на бежанци, предложил подкуп на полицай
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Мохамед Абдулрахман за това, че предложил пари на полицай, за да не задържи 27 нелегални емигранти, съобщиха от СГС.

На 12 май, на автомагистрала ”Тракия”, в близост до разклона за с. Верила, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, в който се возили четрима мъже. Сред тях бил и обвиняемият Мохамед Абдулрахман. Един от мъжете споделил с полицаите, че в същия ден превозвал група чужденци, които оставил на същата магистрала.

Незабавно било организирано издирване на лицата, като обвиняемият Абдулрахман и останалите трима мъже тръгнали заедно с полицаите. Скоро в тревните площи до магистралата били открити 27 чужденци, за които се оказало, че са без документи за самоличност.

Тогава обвиняемият Абдулрахман се приближил до един от полицейските служители, който се намирал до служебния си автомобил и му казал да не задържат нелегалните емигранти, които току що били открили. После се опитал да даде пари на същия представител на реда, но той категорично отказал. Веднага след това обвиняемият Абдулрахман отворил вратата на полицейския автомобил и оставил вътре в купето 265 евро, 300 щатски долара и 70 лева. Извършителят незабавно бил задържан на местопрестъплението.

#издирване #обвинение #полиция #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"