Обама поздрави астронавт от МКС по телефона

Обама поздрави астронавт от МКС по телефона
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама позвъни в Международната космическа станция, за да поздрави американския астронавт Скот Кели.

На 16 октомври Кели стана рекордьор сред колегите си от НАСА с 382 дни, прекарани в космоса. Рекордът обаче е твърде далеч от този на руския космонавт Генадий Падалка, прекарал в космоса общо 879 дни.

"Чувствам се потресаващо. Отдавна съм на МКС, но усещам, че имам още дълъг път пред себе си. Нямам проблем с енергията и ентусиазма", сподели Кели на Обама, който увери астронавта, че следи информацията за него чрез социалните мрежи.

"Поздравявам вас, Чел (Линдгрен) и всички (на МКС). Надявам се, че това, което правите, ще видят много млади хора. Опитът ви ще е безценен при организирането на бъдещата експедиция до Марс", заяви американският президент.

В понеделник в Белия дом имаше Вечер на астрономията, на която Обама беше поканил млади любители астрономи. Сред гостите бе и 14-годишният Ахмед Мохамед от Тексас, който неотдавна бе арестуван по погрешка, тъй като конструираният от него будилник, бе взет от учителя за самоделна бомба.




#Скот Кели #Генадий Падалка #астронавт #МКС #САЩ #Барак Обама #астроном

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"