Експерт: Подготовката на граничните полицаи е изключително ниска

Експерт: Подготовката на граничните полицаи е изключително ниска
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цялата система се управлява лошо, има пропуски в охраната на държавната граница, а квалификацията и подготовката на служителите е изключително ниска,  коментира бившият началник на „Гранична полиция” ген. Валери Григоров в студиото на Би Ти Ви.

"Стрелбата край Средец, при която загина нелегален имигрант, отнелата живота на полицай катастрофа край браздата от миналата година и случаят от Лясковец са показателни, че цялата система се управлява лошо", категоричен бе ген. Валери Григоров.

Според него професионалното ръководство на МВР говори доста хаотично и нелогично от гледна точка на фактологията и действията на полицейските служители относно случая със застреляния афганистанец.

Григоров даде пример с думите на главния секретар на МВР Георги Костов, който заяви на пресконференция след стрелбата, че граничарите са имали информация от интегрираната информационна система – макар тя да работи само в района на браздата, а сблъсъкът да става на цели 30 километра от нея.

„Ако имаха предварителна информация, щяха да са по-добре подготвени – не патрул от трима души, а мобилна група”, отбеляза бившият шеф на „Гранична полиция”.

#Средец #гранична полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »