Има готовност за изпращане на още военни на границата

Има готовност за изпращане на още военни на границата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако е необходимо, имаме готовност да окажем пълно съдействие при охраната на българо-турската граница и да увеличим числеността на изпратения досега военен контингент, каза в Елхово министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БТА.

"Съвместно с "Гранична полиция" ще решим дали е необходимо да увеличим сега ангажираните 120 - 130 души с военна техника за оказване на логистична подкрепа и участие в съвместни патрули в граничната зона", допълни той. 

Ненчев поясни, че са изготвени конкретни указания и инструкции за действията на военните. По думите му те трябва "да се придържат строго към вътрешното законодателство, към Международното хуманитарно право и към Устава на ООН".              

Запитан при какви обстоятелства военните могат да употребят сила и огнестрелно оръжие, Ненчев отговори, че това може да стане само в условията на неизбежна отбрана.

Военният министър каза още, че целта на посещението му е да провери на място изпълнението на поставените задачи от военните и спазват ли се изготвените инструкции от Министерството на отбраната. Министърът ще провери и условията, при които работят и почиват униформените.

#Николай Ненчев #охрана #граница #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници