Рикоширал куршум убил мигранта край Средец

Рикоширал куршум убил мигранта край Средец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само един от служителите на МВР, заловили група нарушители на границата ни край Средец, е стрелял при инцидента, и то във въздуха. Това каза окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова на пресконференция, дадена съвместно с главния секретар на МВР Георги Костов, предаде Нова телевизия.

Инцидентът станал в местността „Рибарска среща”. Прокуратурата работи по всички възможни версии.

Изстрелът бил предупредителен и се наложил, след като мигрантите отказали да спрат при разпореждането на силите на реда. Куршумът обаче рикошира и ранява един от 54-мата мъже в тила. По-късно той умира от раната.

По думите на главния секретар нелегалните мигранти са проявили форма на агресия. Съотношението на силите е трима служители на МВР срещу 54 нарушители, заяви Георги Костов.

"Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурният следовател. Уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров", обясни окръжният прокурор Калина Чапкънова. По думите й, досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествието.

На мястото са извършени два огледа. Първият – под моста, където e станал изстрелът, а вторият – там, където бил преместен пострадалият, за да му бъде оказана първа помощ.

Иззето е огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имало 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел.

"На пострадалото лице е била оказала медицинска помощ", уточни Чапкънова. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

По думите й, няма информация за самоличността на загиналия, а в нито едно от задържаните лица не са намерени документи за самоличност, така че предстои тя тепърва да бъде изяснена.

#полицаи #Средец #мигрант #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"