Китай: Необходим е единен подход за кризата в Сирия

Китай: Необходим е единен подход за кризата в Сирия
Снимка и видео: БГНЕС
A A+ A++ A

''Международните усилия в антитерористичните действия в Сирия трябва да вървят в една посока и да могат да се аргументират помежду си.''

Това заяви външният министър на Китай Ван И по време на посещението си в България, предаде БГНЕС. Според него решението трябва да бъде политическо, а войната и насилието няма да доведе до справяне с кризата.

По отношение на България Ван И заяви, че връзките между двете страни трябва да се засилят в няколко направления като селско стопанство, инфраструктура, енергетика и културен обмен. Той също така определи страната ни като „врата на ЕС към Азия” и като важен партньор по отношение на икономическия пояс „Път на коприната“ и „Морски път на коприната – 21 в.“.

 

Министърът също така потвърди, че премиерът Бойко Борисов ще участва на четвъртата среща на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа следващия месец в китайския град Суджоу. По време на нея се очаква да се състои и двустранна среща между Борисов и китайският премиер Си Дзинпин.

Българският външен министър Даниел Митов от своя страна заяви, че София е готова да играе активна роля в развитието на транспортните коридори по новия „Път на коприната“ в рамките на инициативата „Един пояс, един път“.

Той също така посочи, че приоритетите на България в отношенията й с Китай са насочени към увеличаване на китайските инвестиции в страната, както и разширяване на износа на български продукти. Министърът допълни също, че Пекин и София биха могли да задълбочат отношенията си и чрез инфраструктурни проекти, както и такива в областта на енергетиката


#Сирия #Китай #България #ЕС #''Един пояс #един път'' #Даниел Митов #Бойко Борисов #Ван И

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници