Ненчев: На службите трябва да се осигури спокойствие

Ненчев: На службите трябва да се осигури спокойствие
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очаквам по-бърза реакция от парламента, след като президентът върна Закона за военното разузнаване за ново обсъждане, заяви в Стара Загора министърът на отбраната Николай Ненчев.

„На службата, която работи в променена и силно критична среда, трябва да бъде осигурено спокойствие”, смята Ненчев. Той изрази одобрението си за работата на ръководителя на Служба "Военно разузнаване" Йордан Бакалов и държи той да остане на поста си.

„Силно съм улеснен от неговата дейност. Хубаво е да дадем основание за спокойствие, както на директора на службата, така и на служителите да си свършат работата”, каза Ненчев, цитиран от БНР.

На въпрос на медията възможно ли е руските тайни служби да имат достъп до секретна информация на НАТО през свои агенти в разузнаването ни, министърът отговори, че прави всичко възможно да предотврати подобни действия.

''Авиацията трябва да бъде изправена на крака, но в армията има и други родове войски,'' посочи Ненчев. „Дали ще бъде модернизация или ще бъде ремонт, това ще оставя на полската страна да реши. За мен е важно този договор да бъде изпълнен”.

Ненчев заяви, че няма информация дали български оръжейни фирми продават своя продукция на въоръженото крило на терористичната организация „Хизбула“ през сирийската армия на Башар Асад.

#Николай Ненчев #авиация #служби #Башар Асад #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"