Външно препоръчва на българите да избягват пътувания до Ерусалим

Външно препоръчва на българите да избягват пътувания до Ерусалим
снимка: МВнР
A A+ A++ A

Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим, особено в т.нар. „Стар град“, както и да се избягват и други туристически дестинации в страната и в Западния бряг, съобщиха от Министерството на външните работи.

За намиращите се български граждани на израелска територия се препоръчва да избягват пътувания с градски транспорт и посещаване на публични места, на които се събират голямо множество от хора, поради потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки.

Българските граждани, пребиваващи в Израел, следва да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение – най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан. Съществува потенциална опасност от спорадичен ракетен или друг обстрел срещу израелска територия, като вече са регистрирани няколко такива инцидента.

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет страницата на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Тел Авив.

#Ерусалим #българи #пътувания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"