Ахмет Давутоглу: Няма да толерираме терора

Ахмет Давутоглу: Няма да толерираме терора
A A+ A++ A

„Ние няма да толерираме терора от Сирия и Ирак, нито, че там се трупат оръжия, които след това достигат до Турция“, заяви турският министър-председател проф. Ахмет Давутоглу на съвместна пресконференция с българския си колега Бойко Борисов.

„Турция няма да приеме никакво сътрудничество с терористични групи, сражаващи се срещу Турция. Ние вече споделихме това със САЩ и Русия“, каза то

Изявлението бе по повод на съобщението, че Вашингтон е изпратил около 50 тона боеприпаси и леки оръжия в северна Сирия в неделя. Това е част от приключващата програма за обучаване на силите на светската опозиция, която се сражава срещу силите на президента Башар Асад.

„Никой не може да гарантира, че оръжията изпратени на опозицията днес няма да попаднат утре в ръцете на ПКК“, каза Давутоглу. „Турция няма да толерира военна помощ за групировки, свързани с ПКК“, добави той.

Турската армия започна въздушна операция срещу силите на Кюрдската работническа партия /ПКК/ през юли. Операцията включва действия както на територията на Турция, така също и в северен Ирак. Това сложи край на примирието между двете страни, което продължи почти 2,5 години.

#Ахмет Давутоглу #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници