Изнасяме птиче месо и гъши дроб за Япония

Изнасяме птиче месо и гъши дроб за Япония
A A+ A++ A

Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, с което вече допуска нашите продукти до местния пазар. 

В момента тече друга процедура за разрешаването на износ на българско свинско месо към Япония, обяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на българо-японски бизнес форум в София, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

Според Петров двете процедури ще позволят на много малки и средни предприятия от България да намерят свои партньори в Япония и да започнат износ. Зам.-министърът призова японските компании да насочат поглед към България като страна, която може да бъде тяхна врата за цяла Европа. Той им обясни, че има възможности за влизане в държавните и частни индустриални зони у нас.

Председателят на групата за приятелство „България – Япония“ към горната камара на японския парламент Коичи Киши обяви на форума, че в Япония има 35 млн. малки и средни предприятия. Повечето от тях търсят възможности за излизането на нови пазари.

На форума в София присъстваха над 50 български и японски компании. На него беше още и посланикът на Япония у нас Н.П. Такаши Коидзуми. 

#птиче месо #гъши дроб #Япония #износ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници