Бургаските общини против промените в Закона за Черноморието

Бургаските общини против промените в Закона за Черноморието
Според морските кметове промените в закона ще изгонят и малкото в момента инвеститори. Снимка: radiomilena.com
A A+ A++ A

Кметове на черноморските общини по южното крайбрежие се обявиха против подготвяните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които се отнасят до тотална забрана на строителството в 100-метровата ивица от брега – така наречената Зона А.

На пресконференция в Бургас кметът на Созопол Панайот Рейзи се обяви против тези промени, като заяви, че те ще се отразят негативно както на общините и общинските бюджети, така и на държавните проекти, предаде агенция „Фокус“.

Законът за Черноморското крайбрежие е приет през 2008 г. и в него има разпоредби, които ограничават строителството в тази зона, което няма как да доведе до презастрояване.

Ако депутатите приемат тези промени, които се обсъждат, освен че ще бъдат изгонени всички инвеститори, които така или иначе се намират трудно в кризата, но ще бъдат спрени и важни проекти като строителството на пречиствателните станции и дълбоководното заустване на отпадните води, смятат кметовете на морските градове.

Според градоначалниците това ще окаже и негативно влияние върху брегоукрепването на проблемните зони, както и ще спъне приемането на Общите устройствени планове, които заради тромавата процедура се разработват повече от 6-7 години.

Кметовете на Царево – Георги Лапчев, на Приморско – Димитър Германов, на Поморие – Иван Алексиев, и зам.-кметът на община Несебър – Виктор Борисов, призоваха депутатите да не допускат тези промени да влизат за обсъждане в пленарна зала.

Народният представител Димитър Бойчев, който присъстваше на пресконференцията, заяви, че аргументите, които се изтъкват от кметове, са изключително важни и непременно трябва да бъдат обсъдени от народните представители.

#Бургас #Созопол #кмет #Панайот Рейзи #Царево #Георги Лапчев #Приморско #Димитър Германов #Поморие #Иван Алексиев #Несебър #Димитър Бойчев #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"