''Епъл'' създава смарт пръстен

''Епъл'' създава смарт пръстен
Снимка: Apple
A A+ A++ A

Бижутата на 21 век не са от злато и сребро, а са „умни” и ни помагат в ежедневието, пише британското издание "Индипендънт".

След като компютрите излязоха от мода, дойдоха музикалните плейъри, смартфоните и смарт часовниците, „Епъл” реши да разшири своето семейство – този път с iRing. Компанията е подала заявление за патентоване на „умния пръстен” миналата година. 

Пръстенът може да контролира всякакви устройства дистанционно – от телевизора до включване на отоплението, без да се налага да ставате от дивана. Пръстенът може да се свързва безжично с мобилния ви, може да светка или изгасва осветлението и дори да пуска съдомиялната машина. iRing е предназначен да се носи на показалеца и разполага с малък сензорен екран. Той се приема като първа стъпка към създаването на ново поколение технологии като писалка, която пише сама, точно като перата в книгите за „Хари Потър” на Джоан Роулинг. Създателите от "Епъл" смятат, че са в състояние да създадат пръстен , който да следи движението на ръката и да възпроизвежда на хартия, това което потребителят иска да напише.


#Епъл #технологии #устройства #отопление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"