Хванаха пиян шофьор, щял да кара ученици на зелено училище

Хванаха пиян шофьор, щял да кара ученици на зелено училище
Шофьор на автобус с 0,7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители. Снимка: „Мениджър“
A A+ A++ A

Шофьор на автобус с 0,7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители, чиито деца трябваше да заминат на зелено училище в Трявна.

Всичко започнало рано сутринта, когато един от родителите карал случайно зад автобуса, с който трябвало да пътуват и децата му, предаде bTV.

Мъжът се усъмнил в състоянието на водача заради неадекватните маневри, които шофьорът правил на пътя. Родителят веднага се обадил на спешния телефон 112.

Пред столичното 18 училище водачът на автобуса Йордан Христов бе проверен от полицията и дрегерът установи, че има 0,7 промила алкохол в кръвта, което е с две десети повече от допустимото.

Управителят на фирма „Ролита“, която е наета да превози децата, също провери шофьора със служебния дрегер. „Фирмената машинка“ обаче не отчете наличие на алкохол в кръвта на Христов.

Шофьорът на автобуса отказа да подпише и акта на ДАИ, в който бяха установени три неизправности на возилото – счупен мигач, откачен калник и нередности в тахошайбата.

След като полицията взе книжката на шофьора, той отиде да даде кръвна проба. Преди това Христов обясни пред bTV, че не е пил алкохол, а отчетените промили били заради лекарства, които вземал. Досега Христов е бил изряден и не е имал нарушения.

В крайна сметка децата отпътуваха за Трявна с друг автобус, управляван лично от шефа на фирмата.

#автобус #шофьор #алкохол #родители #ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници