Почина каскадьорът Явор Кехайов

Почина каскадьорът Явор Кехайов
A A+ A++ A

Внезапно ни напусна каскадьорът Явор Кехайов, съобщи бТВ.

Явор Кехайов е на 36 години от София. Детството му преминава на снимачната площадка. Син е на известния каскадьор Димитър Кехайов, от когото наследява интересната, динамична, но и изключително опасна професия.

През 2002 година по време на каскада счупва левия си крак. Травмата е толкова тежка, че следващите няколко години Явор буквално живее в болничните стаи на клиники в България, Русия и Австрия. Въпреки трудностите, през които преминава, показва изключителна сила на духа.

През това лято той реши да премахне част от крака си, защото не се чувствал комфортно.

„След операциите се получи скъсяване на крака и ходих с различни обувки. Просто бях принуден да изоставя всичко и да вървя напред. Прохождал съм три пъти в живота си", сподели Явор пред бТВ.

„Решението узряваше в мен. Направих снимки на крака и се видя, че реално това не е крак. Пречеше ми. Това беше компромис. Майка прие решението ми силно. Насрочихме датата. Настройка за това няма. Скачаш и така”, обясни той.

Самата операция е преминала нормално.

„Нощта преди операцията слушах хубава музика и спах като бебе. Сутринта станах и с колата отидохме с мама в болницата. В 7 часа се разминах с лекарите, а тe ми казаха: Яворе, давай, че ти си първи”. Бях спокоен. Имах тръпки в деня преди операцията. След интервенцията погледнах и знаех, че кракът ми няма да го има. Приех нещата. Болката също не беше проблем. Първо казах на дъщеря ми какво ще ми се случи. След операцията буквално за дни си влязох в нормален ритъм”, разказа Явор.

Страницата му във Фейсбук вече е пълна с жалейки, в която приятелите и близките му изразяват покрусата си от загубата.

"Невероятен човек, смело сърце, голяма душа, не ти беше ред Яворе! Почивай в мир!", пише Светлина Стефанова.

"...Съболезнования на семейство, близки и приятели! Бъдете силни! Най-много боли, когато си отиде млад, здрав, силен човек! Почивай в мир!, добавят Вили, Иво и Радо Димитрови.

Поклонението и изпращането ще е в 11 часа във вторник в църквата "Св. Георги".

#Явор Кехайов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"