Пет застреляни кучета намериха в Кубрат

Пет застреляни кучета намериха в Кубрат
През последните месеци се увеличават случаите на убити по особено жесток начин безпризорни кучета. Снимка: pixdaus.com
A A+ A++ A

Пет застреляни улични кучета са открити на сметището в Кубрат, съобщиха от полицията в Разград.

Около 16 часа в понеделник на загиналите животни се натъкнали служители на Сдружение „Германо-българска помощ за животните“ – Русе, предаде агенция „Фокус“.

По телата на кучетата има огнестрелни рани. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс – проява на жестокост и убийство на животно. Наказанието е до 3 години затвор и глоба.

В края на март 22 обезглавени и обгорени трупове на кучета изплуваха на брега на река Искър край врачанското с. Брусен. Открил ги Ивайло Томов от Мездра, който разхождал кучето си в района, пише в. „24 часа“.

Собственикът на магазин за черна и бяла техника в родния си град веднага се свързал със своя познат Станислав Марински от местната организация, бореща се против насилието над животните, и му дал снимки.

Според него кучешките трупове са влачени доста дълго време по реката и вероятно са били избити край София или близо до столицата.

Наскоро стана ясно, че от неправителствената организация „Помощ за животинки в беда“ са открили трупове на мъртви кучета в Маджарово. Във варненски квартали пък съобщиха за отрова по улиците, с която да бъдат умъртвени животните.

Темата за безпризорните кучета стана особено актуална, след като глутница нахапа до смърт проф. Ботьо Тачков в столичния квартал „Малинова долина“. Над 140 софиянци са били нахапани от кучета само за първите 3 месеца на годината.

Столичният зам.-кмет Мария Бояджийска подаде оставка заради проблема, но кметът Йорданка Фандъкова не я прие. Поискана беше и оставката на земеделския министър Мирослав Найденов, който обаче отказа да го направи.

#оставка #земеделски министър #Мирослав Найденов #Йорданка Фандъкова #кмет #Мария Бояджийска #зам.-кмет #Малинова долина #проф. Ботьо Тачков #Маджарово #София #Мездра #река Искър #Русе #Разград #Кубрат #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »