В края на октомври предстои внасяне на бюджета за 2016г

В края на октомври предстои внасяне на бюджета за 2016г
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Бюджетът за 2016 г. ще бъде внесен в края на октомври, приоритетите ми са инвестиции в човешки капитал, което е образованието и инфраструктура, както и добър баланс между тях,'' заяви финансовият министър Владислав Горанов НС след негова консултация с депутати от ПФ по темата, предаде БГНЕС.

''Насрочени са за следващата седмица втори кръг консултации с всички партии, които подкрепят правителството, първата ще е политико-експертна в МФ,'' добави Горанов. ''Очертават се желания на тези партии да се влагат повече пари в сектора отбрана и сигурност, съобщи министърът, който не смята, че това трябва да е приоритет, но щом политическите сили предлагат това, то ще бъде. За мен е важно да престанем да трупаме дългове и ще предложа ограничаване на дефицита от следващата година до около 2% от БВП.''

Министърът отказа да отговаря на конкретни въпроси, възникнали от последното интервю на бившия собственик на КТБ Цветан Василев.

„Това, което той остави, бягайки от България, бяха липсващи 206 млн. в касата на банката и отделно - огромна капиталова дупка в банката, която вече е в несъстоятелност. Оттук нататък да си дойде и да си докаже тезите,'' добави Горанов.

Вече работи и за осигуряването на ресурс около 50 млн. лв. за коледните надбавки, за да бъдат повторени индивидуалните размери от Великден.


#България #надбавки #бюджет #КТБ #баланс #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »