„Асошиейтед прес” с „Пулицър” за разследваща журналистика

„Асошиейтед прес” с „Пулицър” за разследваща журналистика
Награда „Пулицър“ се дава от 1904 година по името на създателя си Джоузеф Пулицър и е най-престижната награда за журналистика. Снимка: nicecarvings.com
A A+ A++ A

Агенция „Асошиейтед прес“ и вестник „Сиатъл таймс“ получиха награди „Пулицър“ за най-добра разследваща журналистика.

Лауреатите на наградата „Пулицър“ – най-престижната награда в областта на журналистиката, бяха обявени в Ню Йорк, предаде bTV.

Победители в категорията „Най-добра разследваща журналистика“ станаха информационната агенция „Асошиейтед прес“ и в. „Сиатъл таймс“.

30-годишният фотограф на Агенция „Франс Прес“ Масуд Хосаини спечели своя първи „Пулицър“ с „покъртителната си снимка на плачещо момиченце след самоубийствен атентат в Кабул“ миналия декември.

В категория „Международна информация“ призът взе всекидневникът „Ню Йорк Таймс“ за репортажи за глада и конфликтите в Източна Африка.

За вътрешни новини бе отличен журналистът на „Хъфингтън пост“ Дейвид Ууд за материали за съдбата на американските войници, ветерани от Ирак и Афганистан.

Награда „Пулицър“ се дава от 1904 година по името на създателя си Джоузеф Пулицър и е най-престижната награда за журналистика.

Всеки „Пулицър“ е придружаван от чек за 10 000 долара.

#Асошиейтед прес #Пулицър #журналистика #Ню Йорк #Франс прес #Кабул #Ню Йорк Таймс #Източна Африка #Хъфингтън Пост #Ирак #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"