Може да видим Григор Димитров на АТР турнира в София

Може да видим Григор Димитров на АТР турнира в София
A A+ A++ A

“Водят се разговори с Григор Димитров и се надяваме, че той ще участва на този турнир”, каза президентът на БФ Тенис Стефан Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

България ще бъде домакин на турнир от Световния тур на АТР, разкриха спортният министър Красен Кралев, президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков и Изпълнителният директор на Гаранти-Коза България" Ерден Билгинер.

Надпреварата ще се провежда в началото на февруари в столичната зала "Арена Армеец", а договорът с АТР е за 3+2 години, като влиза в сила от следващата година. “Има срок в АТР за заявки, който още не е дошъл.

Наградният фонд е около 450 хиляди евро. Зала София ще бъде реновирана за събитието и там ще се проведат тренировките, и може би, някои от квалификационните мачове. Бюджетът ни е около 2,8 милиона лева, а министерството ще ни подкрепи с около 500 хиляди. Стартираме турнира за три години с опция за продължаване.

Преговаряхме от дълго време със собственика на седмицата и този турнир до миналата година беше в Загреб. Водят се разговори с Григор Димитров и се надяваме, че той ще участва на този турнир.

Григор трябва да има време да излезе от кризата си и да си върне победите. Надявам се да спечели турнира в София. Няма конфликт между нас”, каза Цветков.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай