Стотици започнаха петиция в подкрепа на Юбер

Стотици започнаха петиция в подкрепа на Юбер
A A+ A++ A

Петиция в подкрепа на споделеното пътуване се разпространява онлайн под надслов „НЕ на спирането на Uber в София!” - #SofiaNeedsUber.

„Поради решението на Комисията за защита на конкуренцията, с огромно съжаление ви съобщаваме, че услугата UberX e временно спряна в София. Десетки хиляди хора вече избраха Uber като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване в града. Ползите от услугата ни за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на Асоциация „Активни потребители“. Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важното - по качество”, заявяват от Uber.

В призива да се подпише петицията от Uber заявяват: „Ние вярваме във Вашето право на избор. Вярват и органите за защита на конкуренцията в ЕС, включително тези в Германия, Дания, Норвегия, Франция, Италия и Финландия. Българската комисия за защита на конкуренцията обаче е на коренно противоположно мнение. Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, ако и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите”.

„Живеем в един нов свят движен от технологиите. Регулациите трябва да еволюират, за да може обществото да се възползва от ефективността на иновациите. Очевидна е нуждата от нови правила, които да отразят техническото развитие на 21-ви век. Властта това да се случи е в ръцете на нашето правителство и изборът дали да се чуе гласът ви е изцяло ваш”, се казва още в петицията, чрез която потребителите на Uber декларират подкрепата си - „ДА на иновациите”, „ДА на нови регулации”, „ДА на правото на избор”.


#Юбер #Uber #петиция #конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »