Англичани събират пари за уличните кучета в България

Англичани събират пари за уличните кучета в България
Кампания за събиране на пари за бездомните кучета в България е започнала в Англия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кампания за събиране на пари за бездомните кучета в България е започнала в Англия.

По някои от железопътните направления в страната са поставени брошури, които призовават хората да отделят три паунда, за да помогнат на българските бездомни кучета, предаде bTV.

В агитационния материал се споменава още, че в страната ни има около 100 хил. четириноги на свобода, а „голяма част българите гледат на тях като на напаст“ и смятат, че единственият начин за решаване на проблема е, като ги убият.

Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“ обясни, че събраните на Острова пари ще се използват за кастрация на бездомните кучета.

Според него проблемът е сериозен, особено на територията на София. По думите му в столицата целенасочено се изоставят четириноги от съседни общини.

Гечев обясни, че подписаният през 2008 г. Закон за защита на животните предвижда до 2011 г. голяма част от бездомните кучета да бъдат прибрани в приюти. Според него това все още не се е случило.

Той обясни, че е занижен контролът върху кастрирането на кучетата, като даде за пример малките общини в България, които отговарят за това, а не си вършат добре работата.

#България #Англия #кампания #бездомни кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"