''Билд'': Германия трябва да се подготви да посрещне 1,5 млн. бежанци

''Билд'': Германия трябва да се подготви да посрещне 1,5 млн. бежанци
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия може да приюти до 1,5 млн. мигранти тази година.

Това посочва германското издание „Билд“, което се позовава на таен документ, който съдържа данни, значително по-високи от оповестените до сега. Берлин предвиждаше през тази година в страната да пристигнат между 800 000 и 1 млн. мигранти.

Според документа, чиито източници не се споменават, властите вече очакват през идните три месеца в страната да влязат 920 000 бежанци, с която броят им тази година да достигне до 1,5 млн.

„Миграционният натиск ще се увеличи. През четвъртото тримесечие ние очакваме между 7000 и 10 000 нелегални влизания на ден“, пише в част от текста на документа, цитиран от изданието. „Значителният брой търсещи убежище ще се превърне в изключителна тежест за региони и общности“, се посочва още в него.

В статията се казва още, че всеки мигрант, получил убежище в Германия, ще може да доведе и средно от четири до осем членове на семейството си със себе си. Ако данните за 920 000 нови бежанци през оставащите три месеца на 2015 г. се окажат верни, това ще означава, че 7,36 млн. души ще имат правото да дойдат в страната заради семейни връзки, посочва още „Билд“.

Решението на германския канцлер Ангела Меркел да отвори Германия за сирийски бежанци беше посрещнато положително в Европа, но не и сред германските избиратели. Нейната популярност отбеляза спад докато властите в страната се опитват да се справят с осигуряването на подслон за мигрантите.


#бежанци #мигранти #Ангела Меркел #Германия #семейства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"