Борисов: президентът ще наложи вето върху промените, отстранили Бакалов

Борисов: президентът ще наложи вето върху промените, отстранили Бакалов
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се изказа в подкрепа на ръководителя на военното разузнаване Йордан Бакалов и изрази мнение, че президентът ще наложи вето на текста от закона за служба "Военна информация", свързан с условията за заемане на поста "директор".

Борисов направи тези коментари при откриването на новата сграда на Софийския районен съд. Той се позова на своя разговор в петък със съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев.

Запитан за начина, по който гласуваха депутатите от ГЕРБ - половината подкрепиха текста "Анти-Бакалов", Борисов каза:

"Много изненадващо беше и ще го проверя. И аз чух за друг кандидат, който не бяха споделили с мен, така че… ще изчакаме да се върнат от кампанията".

"Аз го харесвам Бакалов и не виждам защо, като е военно разузнаването, да няма цивилен началник. Той е бил вътрешен министър. Това е човек, който е бил и в комисия "Вътрешна сигурност" в парламента, сиреч, не е някой взет от улицата и сложен. Достатъчно грамотен човек и достатъчно добър, според мен, професионалист, за да се възползваме от неговите качества", добави Борисов.

Заедно с правосъдния министър Христо Иванов министър-председателят преряза лентата на новата сграда на Софийския районен съд на столичния булевард "Борис III".

Премиерът коментира и очакваните мерки за справяне с войната по пътищата. Основното в тях е криминализиране на гонките и възможност да се конфискуват автомобили на шофьори, предизвикали ПТП.

Борисов настоява всичко това да се случва веднага, в рамките на 24 часа съдебно решение - възможност, по която обаче експертният дебат продължава, обясни правосъдният министър.

#вето #президентът #Йордан Бакалов #Бойко Борисов #военно разузнаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"