Системата за броене на трафика по магистралите ще заработи до края на октомври

Системата за броене на трафика по магистралите ще заработи до края на октомври
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на октомври ще завърши изграждането на системата за броене на трафика по магистралите и първокласните пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

До момента са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“, „Марица“ и „Струма“ както и на първокласните пътища.

Предвидено е осигуряването на 100 трафик броячи.

Монтирани са и 2 от предвидените 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия. Те са на път E-79 - при с. Долна Вереница, в област Монтана, и в района на Кресна, в област Благоевград. Предстои изграждането на системата на път I-6, при входа на град Бургас.

Мрежата от метеорологични станции, позволява точно прогнозиране на пътните условия и ще предупреждава структурите на Агенция „Пътна Инфраструктура“, шофьорите и фирмите, отговарящи за зимното поддържане, при настъпване на промени във времето.

Всички данни, които се събират от точките за преброяване на трафика и проследяването на метеорологичните условия, се записват в реално време чрез GPRS комуникация в сървърния център на АПИ.

 

#магистрали #система #броене #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"