ГОРД: ГЕРБ не съществуват

ГОРД: ГЕРБ не съществуват
Дни преди официалното представяне на новата формация ГОРД на 22 април нейните членове обявиха, че основната им идея ще бъде да се борят за промяна. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

ГЕРБ не съществуват, категорични са от Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД).

Според председателя на новосформирания съюз – Слави Бинев, управляващата партия била просто едно техническо споразумение между хората и имало един човек, който решавал и раздавал заплати, предаде Дарик радио.

Дни преди официалното представяне на новата формация на 22 април нейните членове обявиха, че основната им идея ще бъде да се борят за промяна.

„България не трябва да се управлява от правителство, за което национален приоритет са магистралите, а не осигуряването на работни места”, увериха от съюза и допълниха, че пътищата били приоритет, защото точно в този сектор се крадяло най-много.

Според бившия президент на Българския футболен съюз Валентин Михов, който също членува в новата формация, всичко, направено в България, било направено така, че крадците да успяват повече.

„Говорим за един премиер, който страшно много ни е излъгал. Човек, който не защитава позиция, не защитава авторски права, не защитава хората да съществуват самостоятелно със своята кауза, човек, който си налага мнението навсякъде. Това е неговата демагогия. Той не може много добре да играе футбол, той не може много добре да играе тенис. Обаче всички ръкопляскат. Е, писна ми да се слагаме. Дайте да си кажем истината – кой какво може и кой какво не може", заяви Михов.

Председателят на съюза Слави Бинев увери, че ще се бори за това да бъдат защитени гражданските свободи. Според него в това си начинание съюзът ще има подкрепата наЕвропа.

„Европа ще провокира България не само да бъде страна-членка, но и да защитава гражданските си свободи, които в момента са до някаква степен отнети. Или ние сами доброволно сме ги сложили в нечии крака. На 22-ри ние трябва да покажем, че имаме желание и воля да се справим с проблемите, да не очакваме някой друг да ги оправи, защото този някой друг винаги ни оправя. Дори с ръце в джобовете", коментира Бинев.

От съюза увериха, че борбата им не се основава на лична вражда. Според Бинев Бойко Борисов не е проблемът, а е следствие на проблема. Проблемът бил в отдалечаването от основните принципи на демокрацията.

#ГЕРБ #ГОРД #Слави Бинев #Българския футболен съюз #Валентин Михов #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"