Няма решение чужди страни да охраняват въздушното ни пространство

Няма решение чужди страни да охраняват въздушното ни пространство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма решение чужди страни да охраняват въздушното ни пространство, обясни в Народното събрание Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана.

По-рано през деня зам.-председателите на Комисията по отбрана в парламента Янко Янков от ДПС и Валентин Радев от ГЕРБ се обединиха около мнението, че след като не може България сама да си охранява въздушното пространство, нормално е партньорите ни от НАТО да помогнат.  Възможността съюзнически страни да осигурят охраната на въздушното ни пространство е заложена в промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и беше анонсирана днес от зам.-военния министър Димитър Кюмюрджиев.

"Основната задача на българската армия е да продължава да охранява въздушното пространство като има опция и/или съвместно с въоръжените сили на съюзническите ни държави. Това е опция, за всеки случай. Не приемайте буквално, че решаваме някой друг да охранява пространството ни”, обясни Радев, цитиран от Нова телевизия.

Той обясни, че продължава битката за възстановяване на летателната годност и на останалите самолети, освен тези, които имаме в момента МиГ 29 с договор с Полша.

Другата опция, според Радев, е постепенно да започнем да мислим със 150 млн. лв. да се вдигне бюджета.

#Валентин Радев #армия #самолети #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници