Няма ранени български военни след стрелбата в Кандахар

Няма ранени български военни след стрелбата в Кандахар
По-рано в понеделник стана ясно, че афганистански войник в базата в Кандахар е застрелян от български войници, след като е открил огън по тях. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

След стрелбата в Кандахар всички български военни са налице, няма пострадали и ранени, заявиха от Министерство на отбраната.

Бил е открит огън по български екип за обучение и свръзка. На огъня българите са отвърнали и са невредими, след което са се прибрали в базата, допълниха от МО.

По-рано в понеделник стана ясно, че афганистански войник в базата в Кандахар е застрелян от български войници, след като е открил огън по тях. Това съобщи афганистански военен говорител.

Войникът е започнал да стреля по войниците в базата на натовските сили от охранителната вишка, след което българските войници отвърнали на огъня и го убили, заяви полковник Мохамад Мохсин, говорител на афганистанската армия в Кандахар.

Нападателят бил от северната провинция Тахер. Говорител на коалиционните сили – американският майор Джейсън Уагонър потвърди, че е имало инцидент, като подчерта, че няма убити войници от НАТО, но не даде повече подробности.

#Кандахар #войници #НАТО #Мохамад Мохсин #Тахер #майор Джейсън Уагонър #Министерство на отбраната #МО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"