Путин: Необходими са изпреварващи удари срещу ''Ислямска държава''

Путин: Необходими са изпреварващи удари срещу ''Ислямска държава''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Единственият правилен път в борбата с международния тероризъм е борбата с него на вече завладяваните от терористите територии, без да се чака кога те ще дойдат в дома ни.

Това заяви руският президент Владимир Путин по-малко от час, след като руските бойни самолети нанесоха първите си въздушни удари срещу позиции на ИД в Сирия в района на град Хомс.

„Единственият правилен път за борба с международния тероризъм – а в Сирия и на територията на съседните й страни безчинстват именно терористични групи – това са изпреварващите действия, да се борим у унищожаваме бунтовниците и терористите на вече завладените от тях територии, без да ги чакаме, кога те ще дойдат в нашия дом“, каза той.

Путин подчерта още, че борбата с международния тероризъм трябва да се води в съответствие с международното право, т.е. според резолюции на ООН или по молба на легитимното правителство на страната.

"Нашите партньори в Сирия не разполагат нито с едното, нито с другото", каза той.

По-рано сирийският президент Башар Асад в официално писмо призова Русия да окаже помощ на Сирия. Руското министерство на отбраната официално съобщи, че ВВС на страната са започнали да бомбардират позициите на Ислямска държава в Сирия.

Вече има снимки и видео от град Хомс и провинция Хама, на които се вижда как руски самолети бомбардират позиции на бунтовниците, които се сражават срещу режима на Башар Асад. Все още не е ясен броят на пострадалите, но от снимките се виждат, че има ранени цивилни. Това съобщава на свой ред Сирийската освободителна армия, цитирана от "Индипендънт".

Американски официален представител заяви, че руснаците са информирали Вашингтон за своите действия час преди те да започнат.


#Русия #Сирия #''Ислямска държава'' #Хомс #Владимир Путин #Башар Асад #Вашингтон #Хама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници