Отново засилен трафик в цялата страна

Отново засилен трафик в цялата страна
От полицията уточняват, че ще бъде осигурено активно полицейско присъствие и контрол на движението на възловите места. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В последния от четирите почивни дни за Великденските празници се очаква интензивен трафик по пътищата, предупреждават от МВР.

По основните пътни артерии е възможно да се образуват колони във върховите часове на отпътуване и прибиране на гражданите към столицата и областните центрове.

Ще се засили и трафикът по граничните пропускателни пунктове. На ГКПП Кулата - Промахон, където се очаква пътникопотокът да бъде най-голям, от 8.00 до 20.00 ч. се отварят по четири платна на вход и четири на изход, съобщиха от „Гранична полиция”.

При необходимост има възможност за допълнителни трасета и на ГКПП Илинден и на ГКПП Капитан Петко Войвода.

Засилен трафик се очаква и по пътя в района между Стара Загора и Бургас.

От полицията уточняват, че ще бъде осигурено активно полицейско присъствие и контрол на движението на възловите места. При нужда регулирането ще се поема от пътните полицаи.

В София ще бъде пусната „зелена вълна” от изходите на града към центъра по няколко лъча. Трасетата ще бъдат регулирани от 80 пътни полицаи.

На всички възлови места има полицейско присъствие и при необходимост светофарите ще се изключват, допълва Дарик радио.

Главен инспектор Красимир Костов от „Пътна полиция” за пореден път напомни на шофьорите да не чакат последния момент, а да тръгват в ранния следобед, за да избегнат колоните от автомобили.

Той изтъкна,че употребата на алкохол от страна на шофьорите е основна причина за пътни инциденти през почивните дни.

„Основното, поради което загиват хора при пътни инциденти, видно от статистиката за миналогодишните великденски празници, това е алкохолът и младежките компании. Безконтролно се напиват млади хора, качват се на автомобила и при тези безотговорни моменти на поведение се стига в нощните часове до преобръщане на автомобили, блъскане в дървета, и жертви”, акцентира Костов.

Заради спортно мероприятие в понеделник в светлата част на денонощието е ограничено движението само в аварийната лента в участъка между тунелите Витиня и Топли дол.

Във връзка с изграждане на външно функционално осветление в района Даскалово, има въведена временна организация на движението до 30 април.

Вече е в сила и забраната за движението на тежкотоварни автомобили в последния работен ден и последния почивен ден от седмицата. Мярката е в сила до 30 септември в интервала от 16.00 до 22.00 ч. Ограничението важи за всички тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по автомагистрали, първокласните пътища и няколко други второкласни.

#Великден #МВР #трафик #София #ГКПП #Кулата #Промахон #Капитан Петко войвода #Илинден #Бургас #Стара Загора #гранична полиция #Красимир Костов #Пътна полиция #Витиня #Топли дол #Даскалово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"