Uber обжалва решението за спиране на част от услугата в България

Uber обжалва решението за спиране на част от услугата в България
A A+ A++ A

Върховният административен съд (ВАС) тепърва трябва да се произнесе и по жалбата на Uber срещу решението на КЗК, коментираха от компанията в отговор на вчерашното решение на ВАС.

Вчера съдът потвърди изпълнението на решението на Комисията за защита на конкуренцията, т.е. постанови Uber да спре да предоставя услугата си UberX в България, която според КЗК и ВАС се явява нелоялна конкуренция на таксиметровия превоз.

От компанията съобщиха още, че са в процес на подробно разглеждане на вчерашното съдебно решение.

Според проучване на асоциация „Активни потребители“ от Uber посочват, че споделеното пътуване е по-добра алтернатива – и по цена, и по качество – на таксиметровия превоз.

"Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, дори и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите", пишат от компанията в своята позиция, изпратена до медиите.

Според Uber решението на КЗК, което вчера съдът потвърди, нарушава европейското законодателство и заради това компанията е изпратила сигнал до Европейската комисия.

Междувременно в социалните мрежи бързо се организира протест срещу решението. Акцията ще се състои утре от 6:30 вечерта пред сградата на Върховния административен съд (ВАС).

 

#България #Uber #ВАС #решение #конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"