''Охранителна полиция'' и КАТ с камери на униформите?

''Охранителна полиция'' и КАТ с камери на униформите?
A A+ A++ A

Ръководството на МВР възнамерява да постави камери върху униформите на служителите на "Охранителна полиция" както и всички патрули на КАТ.

Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, цитиран от Българското национално радио (БНР). 

Заместник-вътрешният министър Филип Гунев обясни, че за начало идеята ще бъде реализирана ограничено в рамките на едно или две полицейски управления. След като стане ясно дали тази система работи и дали има резултат от нея, ще се вземе решение за въвеждането на това в цялата охранителна полиция. 

От ръководството на МВР обясниха още, че целта е намаляване на прекия достъп на гражданите до служители чрез въвеждане на електронни услуги. На първо място това трябва да стане в КАТ "Пътна полиция", тъй като според ръководството на МВР там проблемът с корупцията е много сериозен. От МВР предлагат още глобите в КАТ да се превеждат изцяло по електронен път, като по този начин отиват и в НАП без човешка намеса.

В края на годината пък трябва да отпадне и синият талон като глобите ще се плащат електронно, обясниха още от КАТ "Пътна полиция".

''Въвеждането на една система за управление на трафика, която ще направи работата на КПП-тата на граничните пунктове до много голяма степен автоматизирана и ще намали до голяма степен субективния фактор, ще увеличи взаимния контрол върху службите. Това е доста скъпо начинание, но начинът, по който ще се промени работата на КПП-тата практически чрез една такава система ще ограничи в голяма степен корупционните практики,'' допълни Гунев.

Мерки срещу корупцията ще се вземат и в Криминална полиция, като там те основно ще бъдат насочени срещу изтичане на информация, обясниха още от ръководството на МВР.

В МВР ще бъде въведена и система за проверка на имуществените декларации, особено на ръководния състав, както и тестове за интегритет и ротация на служителите, също мярка срещу корупцията в Министерството.

#КАТ #корупция #мерки #МВР #Филип Гунев #практики #контрол #служби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"