Русия обмисля участие във въздушните удари срещу ИД

Русия обмисля участие във въздушните удари срещу ИД
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия обмисля дали да вземе участие в коалицията на САЩ и техните съюзници в провеждането на въздушни нападения срещу цели на „Ислямска държава“.

Това каза президентът на страната Владимир Путин след срещата си с американския държавен глава Барак Обама, пише Би Би Си.

Русия ще нанесе въздушни удари, само ако те са одобрени от ООН, каза държавният глава като в същото време категорично отхвърли участието на руски войници в наземни операции в Сирия.

Путин и Обама са провели разговор в продължение на 90 минути, който руският лидер нарече „много конструктивен, делови и честен“. Това е първата подобна среща между двамата от повече от година, както и от началото на украинската криза насам.

Според висшестоящ американски държавен служител нито един от двамата президенти не се е опитвал „да натрупа точки“ в разговора. Двамата са се договорили да поддържат линиите за комуникация между държавите отворени, за да се избегне неочакван военен конфликт в Близкоизточния регион, съобщи още той.

Двамата държавни глави имат коренни различия по въпроса с кризата в Сирия – Вашингтон е против оставането на власт на президента Башар Асад, докато Москва е съюзник на властта в Дамаск, като наскоро засили военното си присъствие в контролираните от правителството части на Сирия. 

#Путин #Обама #САЩ #Русия #Сирия #ООН #Дамаск #Башар Асад #Москва #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници