Симеон Сакскобургготски посреща във Врана гостите на Парижкия бал

Симеон Сакскобургготски посреща във Врана гостите на Парижкия бал
A A+ A++ A

Симеон Сакскобургготски ще приеме в петък в двореца Врана френските гости на тазгодишния Парижки бал, съобщи организаторът му Христо Куртев, цитиран от "24 часа".

Сред поканените на светското събитие са черногорският принц Никола Петрович Негош, който е архитект във Франция, но през 2011 г. получи официален статут на престолонаследник на Черна гора, и граф Дени дьо Кергорле, наследник на нормандски благородници от XII в.

Симеон Сакскобургготски е почетен патрон на втория Парижки бал на 3 октомври в София. Той ще разведе голяма група френски индустриалци из възстановената сграда и прекрасния парк на двореца.

Ученици от Националното училище за танцово изкуство ще открият Парижкия бал в зала “София” на хотел “Маринела” със сцената на бала от първо действие на операта “Травиата” от Верди. Те ще изпълнят пред гостите и три български народни танца - мъжки, женски и смесено шопско хоро.

Парижкият бал традиционно прави търг и томбола, с които набира средства за благотворителни каузи. Тази година тези средства са предназначени именно за младите танцови таланти.

На търг ще бъдат предложени копие от огърлица на Фаберже, изработено от музея “Метрополитън” в Ню Йорк, както и пръстен уникат на бижутерийната компания “Луи Марго”.

#Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"