Левски доближи лидерите с победа над Ботев

Левски доближи лидерите с победа над Ботев
Официален сайт на Левски
A A+ A++ A

Левски постигна 16-та поредна домакинска победа над Ботев (Пловдив), след като го надви с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в последния мач от 10-ия кръг на А група. Единственото попадение по прекрасен начин от воле реализира Георги Костадинов, а с успеха Левски събра 16 точки и се доближи само на 1 от водачите Лудогорец и Литекс, които в събота вечер завършиха наравно 1:1. Ботев остава предпоследен с 9 точки.

Повече подробности вижте в Sporta.bg

„Сините“ като цяло имаха повече положения в мача и владееха инициативата, но заради многото си пропуски можеха да съжаляват в края на двубоя, когато Боян Йоргачевич трябваше да спасява удар от чиста позиция на резервата Нико Варела.

В крайна сметка Левски успя да поднесе частичен реванш на феновете си за слабото представяне срещу Поморие в мача от 1/16-финалите в турнира за Купата на България миналата седмица.

Любопитен факт е, че Георги Костадинов е отбелязал единствените си два гола за Левски в А група именно срещу Ботев, след като се разписа и при равенството 1:1 в първия кръг. Ботев пък остава без победа срещу Левски на „Герена“ в 16 поредни мача – запоследно спечели с 1:0 на 1 юни 1997 година.

#Левски #А група #Ботев (Пловдив)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »