Брендо се яви в съда

Брендо се яви в съда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд започна за втори път делото за пране на пари срещу Евелин Банев, известен като Брендо, както и още двама души.

Самият той се яви в съдебната зала, секунди преди да започне заседанието. Така опроверга твърдението, че се крие в чужбина, предаде bTV.

Делото за пране на пари с основен подсъдим Банев за втори път се разглежда в Софийския апелативен съд. Първият съдебен състав отмени присъдата от седем и половина години затвор, които Брендо получи от СГС след доста продължителен процес. Върховният касационен съд обаче откри противоречие в мотивите на апелативните съдии и поиска нов състав да се произнесе по казуса.

 Делото тръгва дни след като Върховният съд в Италия отмени 20-годишната присъда на Банев по мегааферата "Кокаинови крале".

Днешното заседание премина с разпит на свидетели, като делото беше отложено за 18 ноември, защото защитата настоява за разпита на Ивайло Хаселбарт. Хаселбарт доскоро е излежавал присъда в Испания и поради тази причина съдът разпореди издирването му както там, така и у нас.

#Брендо #Евелин Банев #афера #Милано #съд #присъда #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"