Събудете се, зове папа Франциск в поп-рок албум, който излиза през ноември

Събудете се, зове папа Франциск в поп-рок албум, който излиза през ноември
A A+ A++ A

Посланията на папа Франциск за вяра, надежда и разбирателство, отправени по време на историческата му визита в Съединените щати, скоро ще се появят под формата на поп-рок албум, съобщиха издателите от компанията Believe Digital.

На сайта на сп. „Ролинг стоун“ вече звучи премиерно парчето Wake Up! Go! Go! Forward! (Събудете се), в което е включено миналогодишното обръщение на папа Франциск към слушатели в Южна Корея на английски.  "Този, който спи, не може нито да пее, нито да танцува, нито да се радва", казва той.

Албумът съдържа 11 заглавия, в които има части от молитви или проповеди, на теми като околната среда, мира, човешкото достойнство и др. По думите на продуцента Дон Джулио Нерони той се е постарал този албум да остане верен на личността на Светия отец – папа на диалога, отворените врати, гостоприемството. Официално албумът излиза на 27 ноември.

Музикалният съпровод е в широк диапазон от стилове - от поп-рок до грегориански песнопения. Песните са написани от италианския рок изпълнител Тони Палюка.

Междувременно се оказа, че на същата дата и британската поп група „Вампс“ (Вампири) издава албум със същото име и на същата дата, съобщи АП. Wake Up е вторият албум на „Вампс“. „Смешно е наистина, смешно е и страхотно. Дори не знаехме, че папата ще издава нещо. Да е със същото име и да излезе в същия ден, е невероятно“, каза китаристът на „Вампс“ Джеймс Маквей.
Маквей, който е на 21 години, добави, че ще е „страхотно“ да изпълнят нещо заедно с папа Франциск във Ватикана.

 

#папа Франциск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »