Коледни добавки само за най-бедните пенсионери

Коледни добавки само за най-бедните пенсионери
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При това изпълнение на бюджета ще може да се заделят пари за коледни добавки на най-бедните пенсионери, посочи министърът на финансите Владислав Горанов в парламента.

"Полагаме всички усилия това, което направихме в края на миналата година и пролетта за Великден, да успеем да го направим и за тази Коледа и то с подобен мащаб", каза министърът, цитиран от БТА. По думите му става дума за около 50 млн. лв.

Владислав Горанов посочи, че обещаните от премиера 20 млн. лева за учителите ще бъдат дадени като еднократно възнаграждение, а от 1 януари идната година със сигурност ще има увеличение на учителските заплати. Той поясни, че ще стане ясно какво ще е увеличението, след като се изготви проектобюджетът за идната година.

Горанов посочи, че все още е рано да се определи какъв ще е дефицитът в държавния бюджет за годината. По думите му има два основни риска пред изпълнението на бюджета и те са свързани най-вече със силовите министерства и с успешното приключване на оперативните програми и огромното струпване на разходи до края на годината, част от които няма да могат да бъдат възстановени в рамката на 2015 г. от ЕС.

#Владислав Горанов #пенсионери #учители #дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници