Попова: Сърбия в ЕС, ако се разбере с българите

Попова: Сърбия в ЕС, ако се разбере с българите
Сърбия не може да стане член на Европейския съюз, ако не реши въпроса с българската общност в Западните покрайнини, заяви Попова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сърбия не може да влезе в ЕС, ако не реши въпроса с българската общност в Западните покрайнини, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

„Сърбия ще стане член на ЕС, обаче без решаване на вашите въпроси няма как да се случи това,” каза Попова при посещението си Българския културно-информационен център в Босилеград, предаде БНР.

Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство, както и с помощ за всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас.

„Старите преписки, които бяха натрупани назад в годините, до май месец трябва да бъдат приключени. Можем, заедно със Софийския университет, да направим една кампания, която да разясни на хората какво могат, къде могат да го направят,” обясни вицепрезидентът.

Маргарита Попова посети Босилеград, за да се срещне с кмета на града и да открие официално 19-тия Международен детски великденски фестивал в Босилеград.

#Сърбия #Маргарита Попова #Попова #вицепрезидент на България #българска общност #Западните покрайнини #образование #ЕС #членство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"