Обратно към пълната версия на статията »

Неков: ЕС да не пренебрегва културните маршрути и младежката безработица

Неков: ЕС да не пренебрегва културните маршрути и младежката безработица
Момчил Неков
A A+ A++ A

ЕС да положи повече усилия в стимулирането на европейските културни маршрути, защото това ще спомогне за развитието на устойчив културен туризъм, настоя евродепутатът Момчил Неков.

"Европейските институции трябва да се справят и с редица предизвикателства в сектора. Едно от тях е постепенното изчезване на традиционните умения и занаяти. Те са част от нашата идентичност и представляват съществен елемент от европейското културно наследство. Наше задължение е да ги запазим и да ги предадем на идните поколения“, каза Неков по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург.

Според него другият голям проблем е младежката безработица.

"Разминаването между образованието и нуждите на пазара на труда е една от основните причини за високите нива на младежка безработица в Европа. За да се преборим с тази аномалия е необходимо на първо време да се осигурят на младите така необходимите умения, като предприемаческия дух например, които ще им помогнат да се развиват пълноценно в професионален и личен план", заяви евродепутатът.

Момчил Неков неколкократно е призовавал да бъдат въведени часове по предприемачество както в университетите, така и в училищата, като основен елемент в борбата с младежката безработица.

#Момчил Неков #Неков #ЕС #младежката безработица #ЕП