Обратно към пълната версия на статията »

30 години затвор за кървавия Мерт от Джебел иска обвинението

30 години затвор за кървавия Мерт от Джебел иска обвинението
A A+ A++ A

30 години затвор за двойния убиец Мерт Мехмед поиска държавното обвинение. Прокурор Бонка Василева настоява наказанието да бъде изтърпяно при строг режим. Това е максималното наказание за грабеж, придружен с убийство, каквото е обвинението срещу Мерт.

Двойният убиец от Джебел Мерт Мехмед, станал известен като Кървавия Мерт е в съда в Кърджали. Днес започна делото срещу него. То се гледа от петчленен състав.

"Наясно съм с последиците", заяви Мерт пред съда. Той разпозна всички вещи, събрани като доказателства от местопрестъплението.

700 000 лева кръвнина поискаха близките на жертвите на Мерт Мехмед. Родителите на убитата майка Джейлян искат 400 000 лева. Бащата на закланата 8-годишна Джейда поиска 300 000 лева. Съдът ги конституира като страни по делото.

Припомняме, че на 26 април 2014 г. в апартамент в центъра на Джебел бяха открити труповете на 24-годишната Джейлян и 8-годишната й дъщеричка Джейда. Двете бяха насечени с брадва. Часове след откриването на труповете полицията задържа Мерт. Пред разследващите признал, че взел от апартамента на жертвите си 250 лева и 2 телефона.


#Мерт #Джебел