Обратно към пълната версия на статията »

Българин застава начело на мобилното приложение Viber за Централна и Източна Европа

Българин застава начело на мобилното приложение Viber за Централна и Източна Европа
Снимка: http://www.idg.bg/
A A+ A++ A

Атанас Райков вече е новият мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

Компанията, която предоставя на своите потребители безплатни чат и VOIP услуги ще отвори и нов офис в България. Все още не е ясно какъв ще е основният предмет на дейност на новооткритото звено.

„Наблюдаваме изключителен ръст в държавите от Централна и Източна Европа и искаме да надградим постигнатото като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона”, заяви Марк Харди, Главен маркетингов директор на Viber, цитиран от OFFNews.

Очаква се, че една от главните цели ще бъде дейността на компанията да се разрасне допълнително в България, Гърция, Сърбия и Унгария. Компанията отбеляза потенциала си с оглед на 27-те милиона потребители, които могат лесно да бъдат достигнати.

Райков спечели позицията след 5 години опит като мениджър на мобилни продукти и услуги във Vivacom. Райков продължава да бъде и ментор във фонда за насърчаване на начинаещи предприемаяи LAUNCHub. Българинът е завършил Софийския Университет ''Св. Св. Климент Охридски'' със специалност Бизнес администрация, а след това е продължил с обучението си в Института по политика и икономика към престижния Georgetown University. 

#Viber #България #Източна Европа