Обратно към пълната версия на статията »

Григор Димитров се класира за 2-ия кръг в Монреал

Григор Димитров се класира за 2-ия кръг в Монреал
A A+ A++ A

Григор Димитров победи Александър Долгополов с 6-4, 7-5 в двубой от първия кръг на турнира "Роджърс Къп" от сериите Мастърс в Монреал.

Хасковлията победи украинеца Александър Долгополов с 6:4, 7:5 в мач от първия кръг след близо два часа игра. Преди година първата ни ракета достигна до полуфиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Жо-Уилфред Цонга. 
 
Срещата започна трудно за Гришо, който трябваше да спасява 2 точки за пробив, като при първата се справи с отличен начален удар, а при втората с премерена атака към мрежата. Въпреки това той поведе в резултата, но последва гейм и за Долгополов. В третата част българинът отново премина през кошмарни моменти - спаси цели три точки за пробив.
 
Решителен се оказа деветият гейм, който Григор обърна от 15:30 и принуди Долгополов да сервира за оставане в сета. Тук се обади и травма в дясното рамо на нашето момче, но той продължи играта. След няколко грешки на Долгополов, Гришо за първи път от началото на двубоя стигна до точки за пробив (40:15). Първата бе спасена, но при втората Димитров с отличен минаващ удар взе гейма, а с това и първия сет с 6:4. Втората част протече по по-различен сценарий.
 
Димитров пропусна отлична възможност да направи ранен пробив, а после допусна такъв. Украинецът дръпна с 3:1 и 4:2. Последва подем в играта на Гришо, който спаси точка за пробив и остана в мача – 4:3. Долгополов отново спечели подаването си и поведе с 5:3. Българинът обаче не се предаде и намали резултата на 5:4, за да се стигне до фаталния за украинеца десети гейм, когато Григор върна пробива.
 
При 30:30 българинът спечели страхотно разиграване и стигна до брейк-бол, който бе реализиран след грешка от форхенд на Долгополов – 5:5. Гришо налижи волятата си в следващите два гейма и спечели мача след втори пореден пробив със 7:5, гарантирайки си място във втория кръг. Там го очаква очаква победителят от срещата Джак Сок – Адриан Манарино.

#Григор Димитров #тенис