Обратно към пълната версия на статията »

Изложба за детската Евровизия очарова пътниците на летището

Изложба за детската Евровизия очарова пътниците на летището
Снимка: БНТ
A A+ A++ A

Изложба, посветена на Детска Евровизия 2015 очарова пътниците на Летище София. Талантливи деца от сдружение „Духовно огледало” създадоха 70 уникални експоната, вдъхновени от детския конкурс, чийто домакин тази година е България.

Красотата на българската природа оживява на пана, създадени от природни материали като плъстена вълна и царевична шума. Върху чадъри в различни цветове малките художници са изрисували и логото на Детска Евровизия 2015.

Експозицията е разположена на Терминал 2, в началото на пътническата галерия, в зоната след гранична проверка и може да се види до края на ноември. Тя е част от подкрепата на Летище София към българското домакинство на  Детска Евровизия 2015.

Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на  21 ноември в Арена “Армеец” в София.

След като през 2014 година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели Детската Евровизия във Валета, италианската телевизия RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Но според правилата на състезанието, победителят не е задължен да бъде домакин.

Песенният конкурс ще се излъчи на живо и е подходящ за всички аудитории. Милионите зрители ще могат да гледат състезателите пред телевизионния екран или на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

#летище София #Евровизия