Обратно към пълната версия на статията »

Борисов и Местан заедно в Момчилград, пак пият кафе?

Борисов и Местан заедно в Момчилград, пак пият кафе?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан изненадващо пристигнаха при новата пречиствателна станция край Момчилград и заедно прерязаха лентата при откриването й, cъобщава БГНЕС. За церемонията по откриването на важния за града обект пристигна и министърът на екологията Ивелина Василева. 

В своята реч пред множеството Местан се обърна към представителите на двете основни религии. Той специално благодари и на Борисов, че днес е довел министрите си. "Гледам ви в очите и ви казвам следното: силата и зрелостта на един политик и на една политическа сила се изразява най-вече с това да имаш доблестта и коректността да признаеш доброто, което прави един министър-председател дори, когато не е номиниран от твоята политическа сила, дори когато се явяваш в опозиция на неговото управление. Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за приноса ви за този много важен обект и за, признавам и за мен малко очакван, но уникален управленски жест от ваша страна за Момчилград, за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", прикани той публиката.

Местан отбеляза и решението на кабинета за финансирането на пътя до святото място Дамбала. "Много са важни тези проекти, г-н министър-председател, защото, виждате, Всевишният е решил тук условията на живот да не са най-лесните – голи чукари, камениста земя, която позволява отглеждане основно на тютюн и шансът на района е и в туризма, а той без екология не може", обърна се отново Местан към Борисов.

Освен приноса на кабинета "Борисов 2" към района, Лидерът на ДПС подчерта и символното значение на присъствието на премиера Борисовс с оглед утрешната дата 11 юли, когато се отбелязва клането на 8000 мюсюлмани в Сребреница.

"На този фон тук ние с нашите политически различия присъстваме на градивно събитие, премиерът поема ангажименти за изпълнение на други инфраструктурни проекти. Това е стратегическо предимство на България и с обща политическа воля ние ще го съхраним", за пореден път в словото си се обърна той персонално към Борисов.

Накрая изрази убеждение, че премиерът ще остави "знаците на личната си ангажираност и за другите 6 общини, за да не се събуди ревността".

На свой ред Борисов благодари на Местан "за оценките и добрите думи, защото утре половин свят отива да се поклони пред паметта на жертвите в Сребреница". "Едва ли има нормален човек, който да приеме, че могат да бъдат избити 8000 души, каквито и да са те – християни, мюсюлмани, будисти, заради една религия да се получи такова нещо няма обяснение", коментира той.

Тази съвместна проява на Местан и Борисов събуди коментари, че двамата отново са "пили кафе". Те се срещнаха случайно и преди година в Кърджали. Тогава цял ден се уговаряха през медиите дали да пият кафе, като един друг се канеха. Накрая двамата се събраха, но пиха минерална вода. 

#Бойко Борисов #Лютви Местан #Момчилград #кафе