Обратно към пълната версия на статията »

Раздори и игри в БСП заради номинацията за кмет на София

Раздори и игри в БСП заради номинацията  за кмет на София
Георги Кадиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Георги Кадиев няма да се откаже от номинацията за кмет на София, въпреки нежеланието на партийното ръководство да се кандидатира. Според него трябва да има ясно отсяване на кандидатите на левицата, за да не се окаже накрая, че резултатът е "сватбарска стрелба в тъмното".

"Няма да оттегля номинацията си. Единствено и само заради онези хора, които въпреки атаките и опита да бъда отстранен служебно чрез решение на НС на БСП са поели риска да видят в мен качества, които търсят. В същото време съзнавам шизофренността на ситуацията ръководството да ме изключва от парламентарната група, а основни и районни партийни организации да ме номинират за кмет", коментира Кадиев.

БСП ще избира от 15 имена кандидата си за кмет на София на местния вот на 25 октомври. Фаворитите са: заместник-председателят на БСП Корнелия Нинова, председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, социологът проф. Михаил Мирчев, евродепутатът Илияна Йотова, проф. Иван Данов и бившия депутат от БСП Евгения Живкова.

"За да има смисъл изборът ни на кмет на 25 юли, трябват поне няколко елементарни неща: - да се отстранят от 15-е онези, които няма да се кандидатират, - да се публикуват данните от вътрешнопартийно допитване, на което през март отговориха над 4 000 души. Те показват кого искат за кмет партийните членове. Резултатите отдавна са готови и не виждам никаква примина да се крият освен една- не са удобни, - да се направи социологическо проучване с тези кандидати, които остават в играта. Тогава вече градската конференция ще може да направи нормален избор, с всички плюсове и минуси на кандидатите. Със знанието кого харесват партийните членове и кого- хората от периферията ни", написа Кадиев на страницата си във Фейсбук.

Според него, никой няма да спечели от непрактично гласуване, основано на лични симпатии, лобизъм и сметкаджийство кой как да стане общински съветник.

#Георги Кадиев #Кадиев #София #избори #БСП