Обратно към пълната версия на статията »

Янаки Стоилов: Имам политически амбиции, не лидерски претенции

Янаки Стоилов: Имам политически амбиции, не лидерски претенции
Смятам, че през тези години най-убедено и последователно съм отстоявал лявата идентичност и политика на БСП и бих искал тази политика да бъде политика на цялата партия, заяви Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Янаки Стоилов е бил номиниран за председател на партията от общински организации.

По време на конференция на лявото крило на социалистите той сам потвърди информацията, но не даде категоричен отговор на въпроса дали ще се кандидатира за председател на БСП на конгреса на партията в средата на май, предаде „Дарик".

„Аз много ясно заявих, че не съм обладан от лидерски претенции, но имам политически амбиции. Смятам, че през тези години най-убедено и последователно съм отстоявал лявата идентичност и политика на БСП и бих искал тази политика да бъде политика на цялата партия," заяви Янаки Стоилов.

По думите му конференция в неделя има за цел да изработи политиката на обединението на левите социалисти, а не да решава въпроса кои и как ще участват.

„Мисля, че ние сме тези, които в момента много ясно посочват какви са нашите идеи, нашите принципи и тези ангажименти, които смятаме, че трябва да влязат в политиката на БСП," добави още Янаки Стоилов.

До този момент е ясно, че за лидерския пост в БСП ще се борят настоящият председател на партията Сергей Станишев и предишният президент на България Георги Първанов.

#депутат #БСП #Янаки Стоилов #Сергей Станишев #Георги Първанов