Обратно към пълната версия на статията »

РЗС: Достойните депутати от „Атака” да не влизат в схемите на Гоце!

РЗС: Достойните депутати от „Атака” да не влизат в схемите на Гоце!
Според РЗС една от целите на Първанов е да злепостави Сергей Станишев пред ПЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от „Ред, законност и справедливост“ призоваха народните представители от „Атака“ да не подписват инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството заради отказа на България от проекта за строеж на АЕЦ „Белене“.

„Призоваваме депутатите от „Атака“, част от които са разумни хора с дясно мислене и истински патриоти, да се разграничат от натрапената им позицията на Волен Сидеров, да не подписват вота на недоверие, иницииран от БСП, и да не гласуват по сценарий, удобен единствено за личните политически сметки на Първанов“, се казва в декларация на РЗС.

„Апелираме достойните депутати от парламентарната група на „Атака“ да не влизат в проруските енергийни схеми на Георги Първанов, който пръв след решението на Народното събрание за край на проваления проект АЕЦ „Белене“ заяви, че ако БСП дойде на власт, отново ще го рестартира“, се казва в документа.

„За РЗС няма никакво съмнение, че между Георги Първанов и Волен Сидеров винаги когато се наложи да се защитават проруски и антибългарски позиции, има синхронизирани действия, направлявани от старата машина на КГБ и ДС“, пише още в декларацията.

Според РЗС този път Първанов с един удар (съвместен вот на БСП и „Атака“) постига две цели: да злепостави Сергей Станишев пред ПЕС, че в българския парламент си партнира с крайната ксенофобска и антисемитска партия „Атака“, и второ – да легитимира остатъците от партията на Волен като фактор от опозицията.

От РЗС припомнят, че преди да стане президент, политическата кариера на Първанов е започнала като екстремист националист от ОКЗНИ, преминава като антитурски кандидат-депутат в Кърджали и стига до автографа на Волен върху антисемитските му книги.

#Ред #законност и справедливост #РЗС #Атака #Волен Сидеров #Георги Първанов #БСП #ПЕС #АЕЦ „Белене” #вот на недоверие #България #Сергей Станишев #КГБ #ДС #Кърджали